Amazing Thailand

Hey,

Bijna zetten we een punt achter onze rondreis in Thailand.  In tegenstelling tot vorig bezoek (rust na voettocht van 2650 km. naar Santiago de Compostela)  zijn we ditmaal bewust op zoek gegaan naar nieuwe ontdekkingen. 

Zo bleken plaatsen als Phitsanulok, Chiang Mai en Chiang Rai nog heel wat meer te bieden buiten de bekende must sees.  Vooral met de hulp van een stalen ros leverde dit mooie momenten op, al verlies je op zo'n trapper wel emmers zweet.  Fietsen bij meer dan 40 graden is niet steeds ontspannend.  Naast al eerder bereisde plaatsen, enkele nieuwe parels ontdekt;

Nan; aantal farangs buiten ons bleef tijdens ons bezoek op O staan.  Authentiek stadje om te koesteren.  Pai; onder het motto, wie niet waagt,...  Mooi dorpje gelegen aan een kabbelend beekje waar het tijdens valavond zalig vertoeven is.  Ook al zijn er veel pseudo-hippie-farangs, het pittoreske blijft pieken.   Kamphaengphet; ver weg van de vaste toeristische route met als troef een historische site helemaal voor ons alleen.  In de zelfde categorie komen we al snel bij Hua-Hin; vissersdorpje met kleine Scandinavische   bezetting en man wat zijn de seafood restaurantjes er lekker en gezellig. 

En als laatste het allom bekende Pattaya.  Parel aan de kust; neen.  Tropische paradijsje; al evenmin. Waarom dan vermelden?  Wel eerst en vooral omdat we vonden dat we als ervaren Thailand bezoekers ook dit oord eens moesten aandoen.  Het is geen eerder bezochte Ko-..., geen Phuket beach maar ondanks heel wat gebreken heeft ook deze stad een uitgesproken karakter, vibe(met inclusief neon flikkerende lampjes, zie Blogfoto's).  Wij verbleven een heel eind van de beruchte scene temidden van een volkswijkje.  Beste Thai-food gegeten sinds onze aankomst.  Wat deze jonge man uit zijn wok kon toveren met zo weinig middelen is een vermelding waardig.  Een hotelletje op de kop getikt dat dankzij de laag seizoen prijzen binnen ons budget kwam en ons de nodige ruimte en ontspanning(zwembadje) gaf om onze volgende stap voor de bereiden; Nepal.

We zijn er klaar voor(en hopelijk ons op til zijnde bezoek ook :) ) dit toch wel heel bijzonder land in te duiken. 

Vanuit Bangkok groeten wij jullie; NAMASTE(Nepalese groet die we komende maanden nog meer zullen horen,...)

Reacties 2

leen van der schueren 16-06-2013 08:43

hallo, jullie zien er allebei goed uit en die bordjes met eten ook. Zou er een verband zijn? Weeral een verslag om van te watertanden, bedankt! Hier volop examens en stilaan beter weer. Vorige zondag een zandmandala zien leggen door Tibetaanse monniken (in Gent te gast) en vanochtend eindelijk mijn belastingbrief ingevuld. Nu straks een brunch bij een vriendin. Doorwerken tot augustus, zucht. Vlotte overtocht naar Nepal gewenst en dank voor de leuke foto's alweer. Groetjes!

Ruud 17-06-2013 10:23

Namaste,
Ik ben er nooit geraakt en zal er wellicht ook nooit de aarde proeven. Wel heb ik een hele reeks foto's en verhalen van mensen die er gingen trekken: Nepal. Ondertusen bewoonde ik hun huis in Evergem. Er staat jullie de grootste gastvrijheid te wachten: geniet en laat zo een bolletje op je voorhoofd zetten, je weet nooit waar het goed voor is. Hartelijke groeten, pas goed op elkaar, Ruud.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer