Groeten uit KL

Hallo Allemaal,


Na een turbulentie volle vlucht met als extraatje af en toe een bliksemschicht veilig en wel in Kuala Lumpur aangekomen.  Hopelijk niet teveel meer van deze vluchten.  Net na aankomst viel het ons meteen op dat Maleisie totaal anders is dan aan de andere kant van de plas.  Een hypermoderne luchthaven met wachtruimtes vol ergonomische zetels met voetbankjes.  Daarna bracht de super snelle KLIA trein ons 80 km verder en tegen 160p.u. tot in KL.-Central.  Een mega station waar zowat alles toekomt en vertrekt wat onder openbaar vervoer valt.  Van hieruit de monorail in die tussen de wolkenkrabbers door op een panoramische hoogte doorheen de stad zoemd. Alles verloopt hier super gestructureerd en op tijd(!).

Maar aan al deze hypermoderne snufjes en prima onderhouden infrastructuur hangt natuurlijk een prijskaartje.  Hier geen gapende gaten in het voetpad(zie vorige fotoreeks) maar ook geen kamertjes voor minder dan 20 euro.  Gelukkig ligt de budgetvriendelijke buurt waar we logeren, Bukit Bintang temidden van de aktie.  En aktie is er hier genoeg; het historische Merdeka Square, de steeds druk doende mensen en lekker eten van ChinaTown, de naar wierrook geparfumeerde straatjes van Little India(zijn hier goed vertegenwoordigd trouwens) en als je wil kan je in enkele immense parken al deze aktie prima ontlopen.  Maar het beeld van KL. is en blijven de Petronas Twin Towers.  2 Mega, islamitisch geinspireerde in het zonlicht blinkende fakkels die je vanuit alle hoeken van de stad kan aanschouwen.  Vooral 's avonds lijken deze ieder moment te willen opstijgen.  Al deze bezienswardigheden zijn op (getrainde) wandelafstand te bezoeken.  Naast onze ontdekkingstochten zijn we bezig aan onze visumrun voor ons Thaise visum dat weeral eens blijkt te zijn gewijzigd.  Dit lijkt wel lands hobby!  Na Kl. reizen we stillaan N.waarts; Ipoh, Cameron highlands, Georgetown, en mischien nog een eilandje liggen op onze weg naar onze tweede thuis Bangkok, Thailand.

Groetjes uit KL.

Reacties 5

leen 07-03-2013 06:48

Hallo,
Hier deze week plots lentetemperaturen en dat went snel. Jammer genoeg maandag a.s. weer naar af en rond het nulpunt.
Als jullie ginder eens ferm zweten, besef aan wat voor winter jullie ontsnapt zijn! St.Pieters plein staat vol kermisattracties en dit weekend komt eindelijk Andreas, na zes weken. Groetjes en thanks voor de mails. Foto's vind ik niet...?

kristof en cindy 07-03-2013 10:20

Hallo leen, foto's zijn makkelijk te openen door op 'fotoalbum' te klikken en vervolgens een album te kiezen. Groetjes.

Ruud 07-03-2013 11:01

Hello there,
Samen met Onsleen zie ik met lede ogen het weerbericht voor komende week: Frank Deboosere voorspelt opnieuw: 'mogelijk sneeuw over heel het land'. Komen we hier nooit onder die winter vandaan? 30° bij jullie, gelukzakken!
Over visumproblemen kan ik ook meespreken, snelheid en efficiëntie staan niet in de woordenboeken van consulaten en ambassades!
Tot later, steeds tevreden iets te kunnen lezen!
P.s. Dat Onsleen de fotootjes niet vindt verwondert me niet echt.

leen 07-03-2013 21:40

gevonden! nondedju, wat doe ik hier nog... Vanaf nu bijt ik elke euro in twee, misschien zit er in augustus toch nog een exotische trip in met Andreas. Aftellen is een begin.
Laatste nieuws: ons ma wil een hondje om voor te zorgen. Tof hé!
Groetjes.

kristof en cindy 08-03-2013 02:25

super dat ze een hondje wil, ze zal het met de meeste zorg behandelen, groetjes uit KL

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer