Het Adriatische zee-orgel.

Enigzins gewapend (na ons kort Dubrovnik bezoek) in Split aangekomen.  Opnieuw een hele meute kotmadammen die rond de bussen fladderden.  Aan de wijze dat deze zich etaleren kan je meestal al het 1 en ander afleiden.  Prima stek gevonden voor een naar Kroatische norm heel democratische prijs; 35 euro.

Onze tijdelijke oostwaartse sprong naar Bosnie en Herzegovina was een prima zet.  Nu pas is het toeristische seizoen ten einde.  De prijzen smelten iedere dag meer onder een nog steeds aangename 25 graden.  Het aantal toeristen daalt zienderogen en beperkt zich tot westerse senioren en idem aziaten voorafgaande van gids met vlagje.

Dit laat ons toe ten volle en in alle rust te genieten van deze mooie stad.  De uit de kluiten gewassen seniorie van de vroegere romeinse keizer Diocletian, flaneren op de Riva, dagtocht rondom de Marjan peninsula.  Alle stranden zijn winterklaar gemaakt en op enkele locals na verlaten.  We deden er vijf aan en voelden ons telkens op ons prive-strand.  Na uren snorkelen moeten we vaststellen; helderder water bestaat niet.

Het stadje Sibenik was een goeie afwisseling op het drukkere Split.  Hier dezelfde taferelen, nazomer in Kroatie onze da da.

Met iets meer vertrouwen bus op tot Zadar.  Hier is eveneens de nazomerse rust teruggekeerd.  Toeristische kiosken worden ontmanteld, locals kijken terug op een goed gevulde zomer,.... en wij genieten van ons appartement in de oude stad aan 60 % korting en snuiven terwijl zoveel als mogelijk Adriatische lucht  binnen    op de klanken van het zee-orgel(*)

(*) Een uniek instrument dat bestaat uit marmeren trappen die tot in de zee gaan en waar onder de zeespiegel uithollingen en buizen in samenspraak met het water en de wind zorgen voor unieke klanken.  De geluiden hangen tussen die van een walvis en een ferme panfluit.


Reizende groetjes

Kristof en Cindy  

ps. Op 2 november zijn we terug op Vlaamse bodem...

Reacties 2

Ruud 17-10-2013 12:02

Dag vwajagers,
Goed dat we jullie binnenkort terugzien! Nog prettige dagen in Kroatië enz. Slovenië is ook mooi hoor, een beetje een ander taaltje maar ook heel hartelijk volk.
Alle succes!

leen 17-10-2013 17:28

Goed dat jullie tot de laatste snik genieten, volhouden hé! Ik kijk uit naar foto's van dat orgel en van Split.
Hier komt de vrije allerheiligenweek nabij, alsook opnieuw verbouwingen in mijn flat.
Zonnige groet tussen de herfstvlagen door!
Leen.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer