Hua Hin, Seafood paradijs

Op amper 260km ten zuiden van Bangkok of 5 uurtje op de boemeltrein, (3de klas) ligt de badstad Hua-Hin ook gekend als oudste strandresort van Thailand.  Alle reisgidsen schrijven hier vrij negatief over en verwijzen al snel naar badplaatsen meer naar het zuiden.  Ok, het is geen Phi-Phi eiland, Phuket strand of andere Ko- maar laat ons dit oord toch niet helemaal als not-done afstempelen.

Je moet om te beginnen al geen 13u. op een busje zitten temidden van 40 andere pseudo-avonturiers zoekers. Voor de echte zonnekloppers zijn de zuidelijker gelegen standen, eilanden zeker paradijselijker.  Al is zonnebaden niet echt aan te raden nu de temparatuur ver boven de 35 graden gaat.  Geoefenden wandelaars kunnen in Hua Hin genieten van meer dan 6km.strand met als kers op de taart een korte klim naar het Boeddhistische klooster gelegen op de Monkey-hill.  Beloning na al dat gezweet; een 360graden panorama.  Aan de andere kant van de heuvel liggen enkele verdoken locale seafood restaurantjes waar je voor 12 euro met 2 naar believen kan smikkelen van alles wat de zee te bieden heeft; krab, scampi's, langoustines, inktvis, schelpjes, zelfs kreeft.  Aan de kraampjes langsheen de vissershaven kan je voor 7 euro een kilo vers krabvlees krijgen(ja zonder de verdoken ajuin of gesnipperde wortel die je in Oostende op je Surimi krijgt :) ) . 

Het stadje zelf heeft een aangename rustige sfeer met een overwegend Scandinavische farang gemeenschap.  Hiertussen wat ander grijzende inwijkelingen die allen denken dat een bier-bar de weg is naar succes(!)  Ook hier enkele geweldige Seafood restaurants die over de zee zijn gebouwd.  Kortom Hua Hin een ontdekking op weekend afstand van Bangkok.  Paradijsje voor de gastronomische kustwandelaar.

Smakelijk.

Reacties 3

leen 26-05-2013 09:00

als jullie terug zijn, wacht jullie een carrière als schrijver van reisbrochures! Jullie kunnen een mens nogal doen watertanden! Hier trekken de zomerfestivals en andere aktiviteiten zich op gang: Eau-de-Gand, platbodems in de binnenstad, expo for kids in het Citadelpark, picknick met life concert in de tuin van het STAM... het kan niet op, en dat allemaal onder de tien graden, met miezer of erger en een strakke noorderwind. Nog één maand en die barre lente zit er eindelijk op. Jullie hebben echt wel het juiste jaar gekozen om de plaat te poetsen! Geniet er verder van. Groetjes.

Ruud 26-05-2013 10:29

Dag Sjansaars,

In stilte hoop ik dat de velletjes van jullie lijf vallen door de zonnebrand maar dat zeg ik niet luidop natuurlijk.
Hier kost een hele Noordzeekrab 4€, maar enkel verkrijgbaar in oktober, 't is maar dat g'het weet.
Ik wens jullie nog spannende voortzetting van de reis, en voor mezelf hoop ik op nog meer reisverhalen, thanks, prima werk!

linda 28-05-2013 21:57

Hey Cindy en Kristof
Kunnen jullie a.u.b. een beetje van die zon en die zalige temperaturen naar hier sturen. Wij moeten hier voortdurend de verwarming opzetten.
Bij het lezen van al die mooie verhalen kan ik alleen maar vaststellen dat jullie er weer volop van genieten en groot gelijk hebben jullie !!!
Groetjes Bart en linda.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer