Java; straffe koffie

Meer en meer duiken we dieper het Indonesische avontuur in.  Solo, onze stek na Malang was niet echt een voltreffer, weinig bezienswaardigheden en eerder een vuile naar smog ruikende stad.  Onze eerste Islam Law Enforcement bus(Islam-politie) kregen we hier te zien.

Al onze pijlen waren dus op Yogyakarta gericht.  Zoals zo dikwijls zag het er in de reisboekjes veel beter uit!  Het was verdorie niet makkelijk om een goeie betaalbare stek te vinden en na vier uur in volle zon te hebben gepuft toch maar voor een nachtje nabij de Borobudur tempels gekozen.  Eveneens overprijst( zelfs met gratis rattenkeutels op ons bed!)

Het bezoeken van de grootste Boeddistische tempel maakte veel goed. 

Terug naar Yogya en ditmaal met veel chance een korting verkregen.  Tijd voor de ''Big Durian'' Jakarta.  Alles samen zo een 20 miljoen inwoners en een betonnen jungle ten top.  Tijdens het binnenrijden van de stad werd al snel duidelijk dat het niet makkelijk ging worden; sloppenwijken, mensen met ontbrekende ledematen, vreemde geuren en een gigantische verkeerschaos.  Buiten India nog nooit zulke beelden gezien.  Uurtje stappen tot hotel waar we tot 3u. getrakteerd werden op gitaargetokkel van onze overburen grrrrr.......

Toch maar voor wat meer rust gekozen in het rustiger gelegen Ibis Budget hotel.  Gistreren brak de hemel open en het water kwam al snel tot kniehoogte, zo liepen we doorheen de straten van Jakarta.  Het hoger gelegen hotel kwam dus goed van pas.

Op het terras hier naast ons staan onze schoenen te drogen na de overstroming van gisteren.  De overstromingen zijn hier een jaarlijks terugkerend fenomeen(laatste jaren toch meer en meer) voor ons nog nooit gezien.  Straffe koffie dus Java en binnenkort duiken we Sumatra binnen doe nog maar een boontje extra in die tas.     

Opnieuw zonnige groetjes uit Jakarta  

Reacties 4

leen 07-02-2013 06:54

ook hier overstromingen vorige week (dooi sneeuw plus regen, hagel...) Nu opnieuw vrieskoud. De griep haalt hoge pieken.
Java was beter in de tijd van Multatulli. De waterbuffels van Saïdjah en Adinda al ontmoet?
De leute in Sumatra ! Groetjes,
Leen.

dirk 07-02-2013 10:20

ja mannen, toch niet echt een plezierreisje!!
de foto's van de vulkaan zijn prachtig en ge ziet er goed uit x

muchos besos

padre

Ruud 07-02-2013 10:42

Nie pleujen hé, die aangekondigde tsunamie leek nog mee te vallen, althans hier in het nieuws.
De aanhoudende winter doet me balen, waar blijven de vogeltjes?
Gelukkige verderzetting gewenst, tof jullie te kunnen volgen!

vereecken marc 15-02-2013 17:03

groetjes uit lokeren

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer