Keep on Balkan...

Dobar dan,

Dubrovnik bleek na 4 uur zoeken met de rugzak te druk(we moesten ons in de oude stad a.h.w. persen) en veel te duur(niets onder de 60 euro).  Zodus opnieuw een busje op richting Mostar in Bosnie-Herzegovina, wat 120km en drie paskontroles verder lag.  

Hier een heel ander verhaal dan in het volgens locals Parijs van Croatie, Dubrovnik.  Slapen doe je hier in een prima prijs/kwaliteitsverhouding, toeristen zijn er zeker maar niet dat je in de stroom moet zien te springen als in Dubrovnik.  De historische binnenstad is prachtig gerestaureerd en de kogel, mortierinslagen net hierbuiten doen je zonder veel verbeelding inzien hoe het er begin jaren 90 aan toe ging.  De bekenste brug (incl. in Speedo stoere locals die eraf springen)  en de pittoreske dorpjes rondom Mostar hebben ons zonder probleem een week kunnen boeien.

De treinrit Mostar-Sarajevo heeft een heel hoog Oostenrijk gehalte maar dan wel eentje waar Allah Akbar(Allah is groot) uit luidsprekers klinkt.

Sarajevo, eveneens een heel gezellige stad (sterke gelijkenissen met Skopje en Pristina) waaruit je duidelijk kan afleiden dat dit vroeger 1 land was onder Tito.  Ook hier is the place to be Little Istanbul of Bascarsija met zijn nauwe straatjes vol koffie-, Kebab-, en burekstalletjes.  Super gezellig!  Maar heel koud! Ongewoon voor de tijd van het jaar is het hier tussen de  15 en de  - 2 graden!  Met weemoed denken we terug aan het warme Azie,,,,

Dat is een beetje te ver dus geven we Croatie een tweede kans met Split in ons vizier.

Groetjes uit Sarajevo 

Reacties 4

Ruud 06-10-2013 10:11

Héla,
Goeie plekjes zullen jullie blijven ontdekken en ook andere, dat dit het leven van een reiziger is, moet ik jullie niet vertellen.
Sibenik blijf ik aanraden en ook Zadar, ik hoop dat de oorlogsherinneringen daar al wat verdwenen zijn. Zadar was ooit een stad om nooit te vergeten. Opmerkelijk dat Dubrovnik zo druk was, jammer, echt wel de moeite nochtans.
Tot devolgende mailing, heel tof deze 'ontmoetingsplek voor en door reizigers'!

leen 06-10-2013 12:39

met wat uitleg zeggen de foto's toch iets meer... Als het een troost kan zijn: hier duikelen vanaf donderdag de temperaturen onder de zonnige 20 richting 12 en nat. De herfst begint dan echt. In Split ben ik tweemaal geweest, je kan er makkelijk bij particulieren terecht. Mooie tempel van Augustinus(?) met sfinksen opzij in de binnenstad en lange dijk langs het water. Benieuwd wat er van overblijft, ook hier is zwaar geschoten. Nog 1 levend zebravinkje, ik heb net wat eten bijgehaald op de vogelmarkt. Tijd voor een middagdutje. Groetjes en dank voor het reisverhaal!

Chris - trAck 10-10-2013 10:18

Bedankt voor het kaartje - ik volg al heel de tijd jullie prachtige reis.
Jullie komen steeds dichterbij... het einde nadert wslk.
Geniet er nog veel van !
Chris

Maria 13-10-2013 20:10

Dank vr de kaartjes het begint te korten hè maandag is mijn broer overleden 58 jaar (suiker) nog veel reis plezier en tot ziens groeten

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer