Op de klanken van Titanic naar Java

Hallo Allemaal,

Beetje vroeger dan volgens planning zijn we momenteel al in Java.  Normaal gezien gingen we eerst enkele dagen in Noord Bali, Lovina vertoeven maar Java en de ferry lonkte.  Eerst nog een goeie twee uur achteraan in een mini-busje en dan de ferry op.  Buiten ons beiden geen enkele buitenlander te bespeuren en er zijn er ook niet zoveel die op eigen houtje de overtocht doen.  En dat mochten we horen ook.  We zijn eerst eens een kijkje gaan nemen bij de kapitein(een vrouw) om ons vervolgens op het achterdek een plaatsje te zoeken.  En toen stoken wel heel bekende klanken op uit de scheepsluidsprekers.  Celine Dion en haar bekende Titanic song.  Man, man we gingen er bijna van blozen en nu wisten zelfs de onderdek matrozen dat er toeristen aan boord waren...

In twee sprongen tot in Bondowoso geraakt waar de de vulkaan Ijen hebben beklommen en de bekende zwaveldragers aan het werk gezien.  Deze kerels dalen eerst tot diep in de met sissende zwaveldampen gevulde krater af  om zwavelstukken uit te hakken en deze dragen ze vervolgens tot helemaal aan de voet van de vulkaan.  Ruim 80 kilo zwaar en op rubberen laarzen...!


De meeste toeristen doen deze tocht onder bgl. excursie wij kozen voor 150 km. achterop een scooter.  Het zicht op het opaal kleurige kratermeer was subliem.  De stinkende zwaveldampen een ietsje minder.

Na Bondowoso gisteren opnieuw busje op (tussen de locals en met af en toe een charlatan die een liedje komt kwelen) tot in Malang.  Een uurtje geleden onze volgende uitstap geregeld; de bekenste van alle Vulkanen in Indonesie de gunung(vulkaan) Bromo.  Zondag op maandag nacht om 01.30u. beginnen we eraan met een 4x4.  Zwaveldampen lijken wel verslavend.


Reizende groetjes, foto s volgen later

Reacties 2

leen 26-01-2013 10:24

Hallo vulkaanfreaks,

Zwaveldampen diep inademen, ze halen het laatste restje nicotine uit je longen...
Zijn jullie zeker dat de Titanic-song geen hint was, er kapseizen daar nogal wat boten! IJsbergen hoeven jullie wel niet te vrezen.
Hier nog 1 dag vorst en zondag eindelijk dooi (met wateroverlast van al de sneeuw die er nog ligt).
De leute bij de Bromo-tocht, hopen maar dat hij niet gaat brommen. Groetjes, Andreas en Leen.

Ruud 26-01-2013 11:05

Hey globbetrotters,
Plezant om jullie via deze log te kunnen volgen. Op de achterkant van een scooter zou ik me niet wagen, maar ja, als ge jong zijt hé!
Tot later, doorgaan met deze reisverhalen, boeiend en verdraaid goed geschreven!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer