Kuieren langsheen een diepblauwe zee

Hallo allemaal,

De busreis van Pristina tot het Albanese Skoder gaf ons een goed beeld op de ruige schoonheid van het Albanese binnenland.  Het ene meer vloeide bijna in het andere temidden van een eerder dor landschap.  Op advies van een Kosovaar werd onze eerste stop langsheen de Adriatische kust, Ulcinj.  Een ideale start en super gezellige badplaats; ruime keuze aan kiezel-, zandstranden en enkel (op een paar uitzonderingen na) toeristen uit de Balkanlanden. 

Eerste week aan zee was dan ook snel voorbij.  Met enige tegenzin wat verder noordwaarts tot het bekendere Budva;  de bekenste kuststad van Montenegro.  Deze gaf ons na het rustige Ulcinj niet meteen een goede indruk.  We wisten eerst niet goed wat, maar er 'hing' iets.  Gelukkig was ons appartement inclusief vriendelijke huisbazin een voltreffer en dit gaf ons de ruimte om dat 'iets' verder uit te pluizen; Russen!!

Evenals in het Thaise Pattaya mag je ook hier van een invasie spreken.  We gaan niet in detail treden maar noem ze gerust 'anders',... op een negatieve manier!  Maar, we zouden geen oude reisrotten wezen als we ook dit geen hoofd konden bieden.  Eens je de oorzaak weet is het probleem al voor de helft opgelost.  Vergeet niet; We survided Pattaya.

Zodus buiten dit is Budva een super gezellig (maar door onze met hamer en sikkel voorziene kameraden met vers geld)  eerder Balkan-mondain stadje gelegen aan een diepe blauwe zee en voorzien van een toeristische oude stad met een sterk Mont Saint Michel gehalte.  

Een ideale stek om het mooie Kotor;  parel in de Montenegrose kroon, met voor ons na korte klim het panorama om binnen de top tien van dit reisjaar te plaatsen.  (Stari-)Bar; gezellige oude stad en ginds super goed local gegeten.  Menu: mix grill, ferm stuk brood, schopska salade overgoten met geraspte schapenkaas en dit alles doorspoelen met een halve liter pivo.  Porgorika, onbekende hoofdstad leverde ons met een rit door de bergen een totaalbeeld van een fantastische vakantiebestemming. 

Met zonnemelk overgoten groeten.

Kristof en Cindy

Reacties 2

leen 22-09-2013 22:46

Dag reizigers, goed te lezen dat jullie nog steeds in de zon wandelen. Hier zitten er wat wolken voor maar de herfst zet in boven de 20° dus we mopperen niet. Dinsdag en woensdag zit ik in Nederland, nabij Apeldoorn, voor o.a. een cursus 'Inspirerend leiderschap' - toch even de grens over, oef. Het Frankrijkgevoel is al ferm getaand, nu aftellen naar de Allerheiligenweek: Andreas en ik zullen weer eens op reis moeten wegens verbouwingen in mijn flat... Groetjes en vergeet niet te genieten !

Ruud 23-09-2013 11:17

Hela ginder,
Goe bezig! Bezoeken jullie ook Dubrovnik? Echt de moeite hoor! Verder langs de Adriatische kust heb je dan Split en nog heel wat hoger Sîbenik, daar vertoefde ik jaren, telkens weer.
Ik ben nieuwsgierig hoe het er nu in Kroatië aan toe gaat, ik was er nog niet na de oorlog. Stari Bar ken ik nog, zeker de moeite.
Doe er verder aan. Ik denk dat er een lijnbus langs de kustweg rijdt, maar deze doet nogal beangstigend aan...
Tot later, bedankt voor de mooie verslagen!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer