Land van Souvlaki, honing en Ouzo

Kalispera, 

Na twee super vlotte vluchten met Qatar in Griekenland aangekomen.  Toch wel eventjes wennen na acht maanden Aziatische Way of Life.  Athene, ons vertrekpunt van onze latere reis doorheen de Balkan blijkt een schot in de roos te zijn.  Onder een staal blauwe hemel ligt een stad van wereldformaat met heel wat bezienswaardigheden.  De voorbije dagen kwam er dan ook rook uit onze schoenen.  Alles ligt hier voor de iets wat geoefende wandelaar op loopafstand.  Dit blijft de manier om een stad echt aan te voelen.

De Acropolis, het oude Agora, Olympische Zeus Tempel,... super sites en allemaal binnen een straal van een goeie 5 km.
Waarom die duffe metro induiken als je doorheen de binnenstad kan wandelen.  Gisteren tot het 70km. zuidelijker gelegen Cape Sounion geweest om de schepen te verwelkomen vanop de tempel van Poseidon.  Lavrio, een goeie 10 km. verder was een prima kust wandeling die door de Griekse Mistral niet al te heet was(het kwik stijgt hier ver boven de 30graden).

Vandaag Piraeus gaan verkennen.  Naast de ferry-, en cruise-terminal bleek dit een heel gezellige jachthaven te hebben met enkele goeie bankjes om over zee te turen.

De financiele opdoffers die de grieken de laatste tijd troffen laten zich ook voelen in het straatbeeld.  Veel leegstand en een sterke opkomst van die mistroostige 'alles aan 1 euro' shops.  Ook in onze buurt  Omonia(denk hierbij aan Brussel Zuid)  voel je de ernst van de crisis maar de griekse fierheid en gastvrijheid is zeker nog aanwezig.  De Grieken drinken nog geregeld een Ouzo en eten de super lekkere Souflaki's (broodje met kruidige brochette) en samen hopen we op betere tijden.

Reacties 2

Ruud 16-08-2013 10:02

Dag Zorba's,
Dat is alweer een tekstje dat rechtstreeks voor publicatie vatbaar is. Ik vraag me toch af wie het is van jullie twee die de letteren zo goed beheerst.
Dóórgaan hoor!
Van Onsleen geen reactie want die trekt door La Douce en is zoals gewoonlijk tijdens het reizen onbereikbaar.
Nog veel succes in alle ondernemingen, ik krijg zo langzaamaan de indruk dat dit wel eens jullie topreis zou kunnen worden (of al is).
Beste groeten!

leen 24-08-2013 18:48

Net terug uit Frankrijk: Normandie, Bretagne, Dordogne, Auvergne, Centraal Massief met vallei van de Lot (magnifiek!) en dan langzaam via de Bourgogne en de Franse ardennen naar Givet, langs de Maas tot Namen. Overal op den bots gelogeerd, viel erg mee (soms prijzig, soms niet), 16hotels op 20dagen...
Elke dag 32gr.C of meer, en vandaag begon het toch wel te regenen zeker! Jullie verslag van Athene en omstreken is heel herkenbaar, ook ik heb er serieuze afstanden te voet gepleegd. Er valt altijd iets te ontdekken, nietwaar? Groetjes, uitkijkend naar het vervolg. Andreas & Leen.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer