Reizigers op flip-flops

Hallo allemaal,

Voor we voor de eerste maal afscheid namen van Kuala Lumpur eerst nog eens de Twin Towers by night gaan bewonderen.  De felle lichten die deze een koele, bovennatuurlijke witte gloed gaven waren een fantastische ervaring.  Het leek wel of ze gingen ieder moment opstijgen.  Dag later richting station waar we de trein naar Ipoh namen.  Pfffff... wat een saaie eerste aanblik; symmetetrische verlaten straten die veel te breed waren en hierdoor niets van schaduw gaven.  Buiten wat uitzonderingen geen andere toeristen dus in feite geen zier te beleven.  De redding kwam ditmaal vanuit een verrassende hoek. 

Ipoh staat naast zijn pomelo's(pompelmoezen de grote van een bowlingbal) bekend voor zijn tempel grotten.  Het busnet is hier niet zo groot vandaar dat we enkel de meest bekende grot met de bus konden bereiken.  Mooi maar zeker geen waw-faktor.  Een vriendelijk maleisisch koppel merkte ons als enige buitenlanders op en namen ons de rest van de dag op sleeptouw in hun airco-gekoelde luxe voiture.  Ze maakten van het eerst zo triestige Ipoh een Must See bestemming.  Samen dronken we een 'witte koffie'(nog een plaatselijke specialiteit) , bezochten enkele afgelegen en met watervallen omgeven woonprojecten(koppeltje ging verhuizen) en trakteerde ons op een heerlijke curry-noodle lunch.  Als afsluiter bezochten we bij valavond een afgelegen Tibetaanse Boeddhistische tempel  waar je nooit kan komen zonder hulp van locals.  Dit was echt schitterend.  Temidden van de rijstvelden en pomelogaarden rees Boeddha in zijn 300 trappen tellende stulp hoog boven al het omliggende, heel spiritueel.  We danken Tsi-Wan en Alfred(ja alle chinees genaamden  hebben ook een engelse naam) voor deze onvergetelijke dag in het eerst zo saaie Ipoh.

Donkere wolken en de hunker naar reizen lieten ons belsuiten om het eerst zo N.-waarts mogelijk te zoeken.  En onder het motto '"'t is ne keer iets anders" vertoeven we nu op Pulau Langkawi.  een tropisch eiland en top bestemming binnen Maleisie.  Wit zand(echt wit)  wuivende palmboompjes en een diep blauwe zee.  Ondanks alle 'prijzige' info zeer betaalbaar.  Of is 20 euro p.n. voor airco,(bij 35graden een must) tv en frigo in een bungalo'tje op 10 meter van het strand veel?

Niet alleen omdat het eilandje tax-free is(eindelijk zelf gekoelde frisse betaalbare pintjes) maar ook het paradijs gevoel gaat ons hier nog een tijdje houden.  De flip-floppende reizigers groeten jullie.

Reacties 4

Ruud 19-03-2013 09:58

Jawadde, eindelijk het paradijs gevonden!

Reserveer voor mij ook al een bungalootje aub, ik kom zodra ik kan! Morgen (woensdag 20/03) gaat het terug sneeuwen in Den Belgiek!
Prettige voortzetting! Jullie kunnen mensen nogal doen watertanden!
Ruud.

leen 19-03-2013 10:01

schitterende foto's, inderdaad wit zand! Hier domineert nu grijs in al zijn tinten, het wit is eindelijk gesmolten. Geen Bobke bij in de familie, maar dat weten jullie al. Ons ma is "goe bezig"! Prosper dood, geen dag te vroeg, nèm! Gemberkoffie gevonden bij de Thai, een magere troost maar toch een troost. Het blijft wachten op de lente. Toch nestelen de vogels al. Veel plezier nog! Groetjes.

Ann 19-03-2013 19:39

Seeeg !! Nu ik dit gelezen heb en die foto's bewonderd, denk ik toch je persoonlijk die volmacht te komen laten tekenen !! Boek maar al zo'n bungalowtje, en 't mag zelfs 21 eur p.n kosten !! ;-))
Hier blijft het grijs en nat en grijs en nat en koud...maarrr we hebben wel heerlijke smeuiige Nutella !! :p
Groetjes, morgen ga ik op bezoek naar de Donk

karlijn 20-03-2013 14:45

Ik haal mijn flip floppers uit de kast en ik kom af....

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer