Songkran festival

Hallo Allemaal, 

Onze Thaise festival kalender vermelde al dat het Songkran festival of Thais Nieuwjaar het feest van het jaar was, ... en dat zullen we geweten hebben.  Gedurende 5 volle dagen gaan de Thai volledig uit de bol en dit door alles en iedereen op een watergevecht te trakteren.  Ontkomen doe je er niet aan en als je al eens een uurtje droog blijft heb je veel geluk gehad.  Bangkok en ChiangMai blijken de 'natste' plaatsen te zijn maar wij vinden dat Chiang Rai niet moet onder doen.  Zei het met minder toeristen wat het geheel dan wel weer wat authentieker maakt.  Wij vullen onze dagen hier met stevige fietstochtjes doorheen een prachtig landschap en wat is nu plezanter dan twee puffende farangs (algemene titel voor al wie niet Thai is) nat te spletsen met emmers water... Wij houden ook wel van een watergevecht maar 5 dagen is echt wat veel... nog 2 te gaan.  Hopelijk geraken we eens droog tot aan onze guesthous : )

Reacties 4

leen 15-04-2013 07:08

schitterende foto's bij je twee reportages! Je lijkt zelf ook al wat op een spirit. Misschien familie? Ik verhuisde vroeger ook altijd als de muren geel zagen...van de nicotine.
chiang mai, daar spreekt Andreas nog van, en in chiang rai ligt die boot-met-grote-Boeddha, mooi hé. Van daar een kort eindje op de rivier en aan de overkant ligt Laos. Lekker natfietsen, het is eens een andere manier om je verjaardag te vieren! Hier bleef het 1 dag droog bij 23° en een fikse zuiderbries. Daar komt vandaag onweer van! Gisteren op facebook vernomen dat mijn boekcontract binnen is: in het voorjaar 2014 ligt mijn verhalenbundel in de boekhandel, dus zorg dat jullie nog wat reisgeld overhebben. Groetjes, moet nu aan de slag: nieuwe werkweek.

daisy 15-04-2013 11:01

Hey Kristof, voor jou nog een gelukkige verjaardag! ja als je al twee weken in ziekeverlof ben dan zijn alle dagen hetzelfde hé en ze hebben me voor nog 2 weken thuis gelegd. Maar ja zoals de dokters zeggen met rust en beweging komt dat allemaal in orde, ben de 28ste maart aan mijn aders geopeerd want anders had ik weer een trombose!
Jullie foto's en reisverhalen zijn steeds fantastisch om naar te kijken en te lezen, zo zien we het goede weer ook nogeens. Want hietr laat de lente op zich wachten, gisteren een fijn zonnig dagje 20graden en vandaag weer regen, maar dan zonder emmers.
veel fietsplezier en tot later.
groetjes

Pascal Boyen 15-04-2013 11:19

Troost jullie, wij verwachten hier ook 5 dagen regen
Btw, heeeel mooie foto's. Hopelijk volgen er nog
Grts,
Pascal (de nieuwjaarsduiker).

Ruud 15-04-2013 11:47

Gelukkige verjaardag!
Bedankt voor de boeiende mailing en zeker ook de foto's.
Nog veel avonturen!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer