Sumatra's Groene Parel

Na en mooie week in Bukittinggi met een volle batterij richting Danau Toba.  Toba bleek niet echt een voltreffer te zijn en gaf ons eerder een droeve aanblik.  Ok, 't Is een heel groot, blauwgetint meer(grootste binnen Z.O. Azie)  maar alles errond gaf een aftandse indruk.  Tientallen bijna verlaten hotels die dringend nood hadden aan een likje verf en dan enkele oude schuiten die ons naar het eilandje Tuk-Tuk(!) zouden brengen temidden van het meer en deel van het grote eiland Pulau Samosir.  De glorie-hippie jaren waren hier al lang voorbij en de rare vibes(ja een mens gaat dit na een tijdje reizen aanvoelen) deden ons terug op een busje klimmen tot Medan.  Grote stad niet echt veel te zien maar toch al niet zo doods als Toba.  Eerst een dagje recup genomen van de voorbije 24 uur op wielen en dan richting Bukit Lawang; KNAL, een voltreffer!

Zowel de ligging van het dorpje temidden van de Sumatraanse jungle als onze eco-lodge waren schitterend.  Langsheen een wiebelende hangbrug over een kolkende rivier en net aan de voet van de jungle ligt de Bukit-Lawang Ecolodge.  De nachtelijke geluiden van de kolkende rivier en het geluid van honderden insecten zorgden voor een fantastisch samenspel.

Het nabij gelegen Gunung Leuser National Park is de thuis van oa. de in het wild bedreigde Orang Utans.  Een jungletocht die liters zweet liet lopen en enkele blauwe plekken opleverden(wat is het glad in dat grote bos) bracht ons tot bij deze prachtige primaten.  Een ontmoeting om nooit meer te vergeten en alle fysieke ellende meer dan waard. Onze twee maanden in Indonesie waren heel intens en je mag gerust stellen dat de eilanden Bali-Java-Sumatra in stijgende lijn van moeilijkheden en fysieke inspanningen lagen maar stuk voor stuk het ontdekken waard. Kuala Lumpur we komen eraan. Groetjes uit Medan.  

Reacties 3

leen 28-02-2013 06:59

Bukit lawang, een welkome kers op de taart? Hier zetten ze de halfvastenfoor op en verlaten de temp. eindelijk het nulpunt...Vorige week door de kniehoge sneeuw in de Hoge Venen geploeterd (schrijfweek), deed deugd maar nu weer aan het werk. Frisse knuffel, Leen.

Bart 28-02-2013 08:16

Hier, dicht bij het Aalsterse stadspark staat een lekker oliebollen kraam van Delforge. Na een fietstocht door de verkeers-jungle( hier hebben we dat dus ook). Van uit Gijzegem echt een aangename beloning!

Het is ook goed hoor, maar het weer? Man man...

Nog véél reisplezier en genieten maar...Ik doe dit ook met een lekker Sumatra sigaartje

Bart,

Ruud 28-02-2013 15:07

Maak gerust eens een ommetje naar Koksijde als jullie ervan houden de enige toeristen te zijn!
Keep on trecking!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer