Traditionele Balinees hutje

Hoi, Na een kort verblijf in Sanur; prachtig strand in het z.o van Bali verblijven we nu in Ubud.  Onze reisgidsen vermelden dat Ubud toeristisch is maar dan heeft reizen in het laag seizoen zeker voordelen.  Dit stadje is een pareltje temidden van Pisang-kleurende rijstvelden en pittoreske dorpjes vol goedlachse mensen.  We waren hier op zoek gegaan naar een kamer met ventilator en de faciliteiten van een sterren hotel.  Na wat  zoeken en het trachten te omzeilen van curieuze Macaque apen(610 op precies te zijn) ons doel gevonden.

Wat we enigzins vergeten waren was het feit dat op zulke kamers alles klam is en blijft ook de matras... en toen brak de hel los.  Tropische stortbui zo hevig dat dikke palmtakken naar benenden smakten en het water door onze traditionele hut liep.  Toen er langs het lichtpeertje van de badkamer water begon te lopen, werd het tijd om te verhuizen naar een stenen airco-hut.

Nu door de schitterende natuur, mensen al dat nachtelijk gesleur alweer vergeten en vol enthousiasme kijken we het verdere avontuur tegemoet... 

De balinese keuken is super lekker.  Voor een goeie 2 euro toveren ze hier echte smakelijke kunstwerkjes op je bord.  Niet zo spicy als de Thaise maar aan variatie geen gebrek.


Reizende groetjes,

Reacties 3

leen 19-01-2013 06:22

efkes in de aap gelogeerd dus? jullie kunnen je altijd nog bedenken: hier is het droog (bij min zeven...)
enjoy Bali, groetjes!

Ann 19-01-2013 11:51

Voor zo'n 30° extra (hier is het -6°) wil ik ook wel eens een nachtje sleuren Geniet van de zon en het lekkere eten, en probeer wat receptjes te onthouden, hé !

Ruud 22-01-2013 08:36

Go on! Ik denk in winterslaap te gaan, tegen donderdag wordt min negen verwacht!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer