33 uren bus

Hallo,   inderdaad, 33 uren bus waren er nodig om tot hier in Bukittinggi te geraken.  We wisten opvoorhand dat hiet niet makkelijk ging worden en de vermelding in onze Lonely Planet dat de enkelingen die naar hier komen toch vooral voor het vliegtuig kozen, awel wij zouden in de toekomst ook voor het vliegen kiezen.  Voor de sociale kontakten met de locals was de reis super en eveneens de kronkelende weg doorheen de jungle was super, maar 33 uur is gewoon te veel. 

Bukittinggi, het mooie rustige stadje waar we nu vertoeven is een goeie stek om wat op ons plooi te vallen.  Prima hotelletje van waaruit we al tochten door de Canyon maakten tot enkele Minagkabau dorpjes en gisteren zijn we(ja we krijgen er niet genoeg van) met het busje langsheen 44 haarspeldbochten tot het kratermeer Maninjau gebold.  Nu wat verder herstellen want aan die busreis hebben we een ferme snotvalling overgehouden. 

Een korte legende over de Minagkabau;  heel lang geleden lag Sumatra in oorlog met de buren uit Java.  De Minagkabau verkozen een gevecht tussen twee stieren ipv een zoveelste bloedvergieten.  Zodus op een dag kwamen die van Java met een ferme stier aandraven en de Minagkabau hadden een buffelkalf klaarstaan maar met scherpe punten op zijn horens...    De Javanen lachten en dachten aan de overwinning.  Maar,... het kalfje dacht daar heb je mijn mama en ik heb dorst en op zoek naar melk stak hij de scherpe horens in de buik van de stier.  De Sumatranen riepen Minag Kabau of  het kalfje heeft gewonnen...

De traditionele daken in Sumatra zijn eveneens in de vorm van gigantische buffelhorens. 


Groetjes en tot later.

Reacties 2

Ruud 15-02-2013 10:47

Nog vele avonturen! Ik volg jullie op de voet. Leuk verhaaltje over het buffelkalf. Tot gauw nog eens hoop ik.

leen 15-02-2013 17:42

Nog een geluk dat onze baby's geen hoornen hebben! 33u bus... en wij die de Thaise nachtritten al zo lang vonden! Hier eindelijk weer boven nul. Andreas komt terug van snowboardverlof (FR) en ik vertrek een week naar de Hoge Venen, waar nog sneeuw ligt. Niet om te langlaufen maar om te schrijven.
Benieuwd naar jullie ongetwijfeld talrijke foto's...
Knuffel, keep on going for it!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer