Van Dobardan naar Gruss Gott

Hallo,

Een korte treinreis bracht ons van het drukke Zagreb tot in het rustige Maribor, tweede grootste stad van Slovenie.  Reizen per trein verkiezen we ver boven de bus maar een eerste vereiste hiervoor is dat er treinen moeten rijden(niet steeds evident in de Balkan).  De stilte was het eerste wat ons in Maribor opviel.  Het was zoeken om een levende ziel op die zondag te vinden.  Slovenie nemen zondag serieus.  Alles was potdicht op die ene zaak met die lachende clown na.

Met de hulp van de toeristische dienst hadden we dan ook snel een kamer boven een Bosnisch restaurant.  Super gezellige sfeer, lekker ontbijt en dit alles overgoten met de voor ons niet onbekende Bosnische gastvrijheid.  Ons vooropgesteld beeld van Slovenie klopte hier volledig.  Wijngaarden temidden van een landschap dat door de herfsttinten een prachtig geheel weergeeft.  We waren soms zelfs verbaasd hoeveel km. per dag we door de heuvels wandelden.  Zoveel herfstkleuren en vergezichten waren te mooi om niet te ontdekken.

De trein(ja, ze worden steeds talrijker) bracht ons naar ons 14de land.  Oostenrijk, land van frisse berglucht, grappige dans en muziek(incl. lederen broekjes), ontelbare kerken en Mozart Kugeln.  Gras, onze eerste en enige stop hier heeft het allemaal.  Tijdens het schrijven van deze tekst geven de klokken serieus van katoen.  Lederen broekjes overal, het is vandaag dan ook nationale feestdag.

Het ontdekken van oa. het Kunsthuis, de vriendelijke Alien, lijkt voor ons meer op een gigantische zeekomkommer en de Murinsel; stalen schelp die een brug slaat tussen de twee overs brengt alles weer snel in balans.

Knabbelend op een Mozartbal groeten we jullie met Gruss Gott

Reacties 2

Bart en linda 27-10-2013 08:37

Groetjes uit het winderige en natte Gijzegem.
Wij kijken hier nog even de kat uit de boom vooraleer we beslissen
of we de wind en de regen gaan trotseren en de "Herfstrit gaan mee
rijden.
Vele groetjes van ons
Bart en linda.

Ruud 27-10-2013 09:53

Dichter en dichter...
Volgend weekend ben ik -als het lukt- in Gijzegem, hopelijk ontmoeten we elkaar.
Gute Reise!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer